previous | next

De Clercqstraat 56 - I Amsterdam

Save property
This apartment is sold

Description

Prachtig driekamerappartement (67 m2) met diverse originele details, een zonnig Frans balkon met een zitje voor twee aan de voorkant, en een balkon achter, midden in het levendige Oud-West.

Appartement
Via een klassieke stenen bordestrap met groot glas-in-loodraam bereik je de eigen entree/voordeur van het appartement. Ook binnen zijn er nog meerdere originele details te vinden, waaronder de glas-in-lood en suite deuren, de alkoof in de keuken en de hoekschouw in de slaapkamer. De hoge plafonds zijn ook kenmerkend voor de bouwperiode en geven in het appartement een ruimtelijk gevoel.

Tegenover de voordeur is een van de deuren naar de woonkamer en suite. In de huidige situatie is het woon en eetgedeelte gelegen aan de voorzijde. Het achterste deel van de en suite is in gebruik als slaapkamer en heeft toegang tot het balkon.
De badkamer is vernieuwd in 2018, met douche, wastafel en wc. Ook de wasmachine bevindt zich hier.
De keuken is aan het einde van de gang gelegen en is vernieuwd in 2018 en voorzien van diverse inbouwapparatuur. Via de keuken kun je ook naar het balkon. Direct achter de keuken tenslotte bevindt zich de 2e ruime en lichte slaapkamer.

Het appartement heeft aan de voorzijde houten kozijnen met extra isolerend glas en aan de achterzijde enkel glas. Verwarming en warm water worden verkregen via een Intergas cv-ketel uit 2016.

Vereniging van Eigenaren
De Vereniging van Eigenaren bestaat uit vier leden en wordt professioneel beheerd door Stedeplan. De maandelijkse bijdrage is 139,-.

Erfpacht
Het appartement staat op met erfpacht belaste grond met jaarlijkse canonbetaling. De canon bedraagt 117,79 per jaar. De herzieningsdatum van de canon is 1 oktober 2027. De aanvraag voor eeuwigdurende afkoop is reeds gedaan.

Locatie

De De Clercqstraat bevindt zich midden in Oud-West. Een levendige buurt waar je alles binnen handbereik hebt.
Het appartement ligt net een stukje voorbij de kruising van de De Clercqstraat met de Bilderdijkstraat.
Boodschappen doen is dan ook makkelijk, want diverse winkels en de AH bevinden zich op loopafstand.
Leuke zaakjes voor een drankje of een hapje eten buiten de deur zijn er ook te kust en te keur, zoals bijvoorbeeld de Foodhallen.
Om de hoek is het Bilderdijkpark om op zomerse dagen te relaxen en binnen een paar minuten fietsen, ben je ook in het Vondelpark. En dat geldt eigenlijk voor alle andere plekken in de stad waar wat te beleven en te doen is. De Jordaan, het Museumplein, Amsterdam CS, iedere locatie is binnen enkele fietsminuten of met het OV bereikbaar.

Bijzonderheden
* Woonoppervlak 66,5 m2 (NEN2580 meetrapport)
* Balkon op het noorden (3 m2) en Frans balkon op het zuiden
* Jaarlijkse erfpachtcanon 117,79
* Maandelijkse bijdrage VvE 139,-
* Oplevering in overleg
* Notaris keuze koper in Amsterdam

************************************************************

Beautiful three-room apartment (67 m2) with several original details, a sunny French balcony with a sitting area for two at the front, and a balcony at the back, in the middle of the lively Old West.

Apartment
Through a classic stone staircase with large stained glass window you reach your own entrance/front door of the apartment. Also inside there are several original details, including the stained glass en suite doors, the alcove in the kitchen and the corner fireplace in the bedroom. The high ceilings are also characteristic for the construction period and give the apartment a spacious feeling.
Opposite the front door is one of the doors to the living room en suite. In the current situation, the living and dining area is located at the front. The rear part of the en suite is used as a bedroom and has access to the balcony.
The bathroom has been renewed in 2018, with shower, sink and toilet. Also the washing machine is located here.
The kitchen is located at the end of the hallway and is renovated in 2018 and equipped with various appliances. Through the kitchen you can also go to the balcony. Directly behind the kitchen finally is the 2nd spacious and bright bedroom.
The apartment has at the front wooden frames with extra insulating glass and at the rear single glazing. Heating and hot water are obtained via an Intergas central heating boiler from 2016.

Association of Owners
The Owners' Association consists of four members and is professionally managed by Stedeplan. The monthly contribution is 139,-.

Erfpacht
The apartment is on leasehold land with annual canon payment. The canon is 117.79 per year. The revision date of the canon is 1 October 2027.

Location
De Clercqstraat is located in the middle of Oud-West. A lively neighborhood where you have everything at your fingertips.
The apartment is located just a bit past the intersection of De Clercqstraat and Bilderdijkstraat.
Shopping is therefore easy, because several shops and the AH are within walking distance.
Nice shops for a drink or a bite to eat outside the door are also available, such as the Food Halls.
Around the corner is the Bilderdijkpark to relax on summer days and within a few minutes by bike, you are also in the Vondelpark. And that actually applies to all the other places in the city where there is something to do and see. The Jordaan, Museumplein, Amsterdam CS, any location is within a few minutes by bike or public transport.

Details
* Living area 66.5 m2 (NEN2580 measurement report)
* Balcony on the north (3 m2) and French balcony on the south
* Annual leasehold canon 117.79
* Monthly contribution 139,-
* Delivery in consultation


Read full description

Features

Transfer

Service costs
€   139 p/m
Status
sold
Accepting (an offer or contract)
By mutual agreement

Construction

Type of house/apartment
Apartment/apartment block
Construction type
Existing property
Year of construction
1906-1930
Roof covering
flat roof
Roof material
bituminous roofing

Surface Area and Volume

Usage area Living
67 m²
Building-related outside
4 m²
Gross volume
239 m³

Layout

Total number of rooms
3
Number of bedrooms
2
Number of bathrooms
1
Facilities bathroom
Washbasin, Shower, Toilet
Facilities
TV cable, mechanical ventilation system

Energy

Energy rating
Klasse E
insulation
part double-glazed
Heating type
boiler
Hot water
boiler
Type boiler
intergas
Boiler year
2016
Property boiler
Freehold property

Land registry details

Municipality
Amsterdam
Section
Q
Index number
5
Lot
8062
Ownership structure
Leasehold

Parking

Type of parking
Paid parking, Public parking
View all features

All photos

Share this property